Powerbankler Telefona Zarar Verir Mi?

Akıllı telefonlar günümüzde en fazla kullanılan teknolojik aletlerin başında gelmektedir. Yoğun bir şekilde kullanılan bu telefonların bataryaları, şarj etmenin mümkün olmadığı yerlerde bitebilmektedir. Hal böyle olunca devreye power bank adı verilen teknolojik aletler girmektedir. Kullanım kolaylığı sağlayan power banklar kısa zamanda birçok insanın yanından ayırmadığı bir cihaz halini almıştır. Depo şarj olarak adlandırılan powerbanklerin telefona zararı zaman içinde ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle telefonu şarj etmek için varsa orijinal şarj aletlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Powerbank Ne İşe Yarar?

Power Banklar akıllı telefonların şarj ihtiyacını karşılayan teknolojik aletlerden biri olmaktadır. Akıllı telefon bataryaların yüksek donanımlarda olmamasından dolayı bataryasının kendine yetmediğini düşünen kişiler power bank edinme ihtiyacı duymaktadır. Güç bankası olarak ifade edilen powerbanklerin telefona zararı söz konusu olmaktadır. Akıllı telefonların bataryaları azaldığı zaman bir kurtarıcı görevi gören power banklar USB kablosu ile akıllı telefona bağlanmaktadır. Power bankların en iyi yönü birden fazla olacak şekilde telefonun sarj edilmesini sağlamak olmaktadır.

Powerbankların Kapasitesi

Power banklar akıllı telefonlar için kullanılan bir yedek batarya görevi görmektedir. Özellikle acil bir durumda telefonun şarjının bitmesiyle insanlara büyük kolaylık sağlayan powerbanklerin telefona zararı görmezden gelinmektedir. Power bankların mah değerleri ne kadar büyük olursa telefonu o kadar kısa sürede şarj etmektedir. Kapasitesine göre olan power banklardan kimi bir akıllı telefonu 3 kere şarj ederken daha büyük mah değerine sahip olan ise 5 kere şarj edebilmektedir.

Powerbankların Ömrü Ne Kadar Olmaktadır?

Power bankların ömrü kullanım sıklığına göre farklı olmakla beraber ortalama 2 yıl kadar kullanılması mümkün olmaktadır. Powerbanklerin telefona zararı sık sık kullanılıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Piyasada bulunan powerbankların çoğunun üreticisi Çin olarak belirtilmektedir. Bu güç depolarının da tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi sınırlı bir kullanım süresi bulunmaktadır. Sahip oldukları mah değerleri bu cihazların şarj etme süreleri hakkında bir fikir vermektedir.

Powerbankların Zararları Var Mıdır?

Powerbanklar düşük batarya özelliğine sahip olan ve akıllı telefonu aktif bir şekilde kullanan kişilerin yanından ayırmadıkları bir alet olmaktadır. Powerbanklerin telefona zararı olması kaçınılmaz son olarak ifade edilmektedir. Çünkü bu cihazlar orijinal şarj aletlerinin yaptığı şarj süresini kısalttığı için powerbanklerin telefona zararı olmaktadır. Uzun süreli ve sürekli kullanılan powerbanklerin telefona zararı dokunmaktadır. Bu nedenle orijinal şarj aletiyle şarj etmenin mümkün olduğu yerlerde powerbank kullanımından kaçınılması gerekmektedir.

Powerbank Çeşitleri Nelerdir?

Powerbankların kablolu ve kablosuz olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Alternatifi olan powerbanklerin telefona zararı doğrudan olmaktadır. Powerbanklerin telefona zararı olmaması isteniyorsa voltajının 5.1V ve 5.4V arasında olanlarının kullanılması tavsiye edilmektedir. Uygun voltaj değerinde olmayan powerbankların kullanılmaması önerilmektedir. Bütün powerbanklar akıllı telefonlar için bir risk taşımaktadır. Powerbanklerin telefona zararı biliniyorsa kullanılmaması mantıklı bir yaklaşım olmaktadır.

Powerbank Markaları Hangileridir?

Powerbanklar uygun voltajlarda seçilerek telefonlara verdikleri zararın en aza indirgenmesi hedeflenmektedir. İnsanların sıklıkla kullandığı güvenilir powerbank markaları şu şekilde ifade edilmektedir:

– Anker Power Core 20100

– MAXOAK 50000 mAh

– RAV Power Lustre 6700mAh

– iMuto 30000mAh

– Xiaomi 20000 mAh

Powerbanklar Gece Şarj Edilir mi?

Powerbank adı verilen bu güç depolarını uzun süre ya da geceden sabaha kadar şarj etmek hem insan sağlığı için hem de powerbankların ömrü açısından tehlikeli sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Powerbankların şarj sırasında ısınma yapabileceği ve bunun sonucunda patlayabileceği göz önünde bulundurularak uzun süre şarjda takılı kalmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Uygulamada aç
1
Merhabalar, GelDegistir'e hoşgeldiniz nasıl yardımcı olabiliriz?